Logoclicks is de trotse sponsor van de afasieprijs 2017.

Hedy d 'Ancona reikte Afasieprijs 2017 uit na première Dit is ...."DINGES!"

Logoclicks is de trotse sponsor van de afasieprijs 2017

Dit is ….”DINGES!” is een portret van vier winnaars van de Afasieprijs 2017, die op 13 november 2017 in de Balie te Amsterdam de Afasieprijs 2017 ontvingen.

Hedy d’Ancona leidde de vertoning van Dit is ….”DINGES!”  in met een verhaal over hoe spreken met en luisteren naar haar man veranderde door afasie. De afasie was het gevolg van een beroerte 13 jaar gelden. Bij een vraaggesprek vertelden de winnaars over hun leven met afasie en hoe ze het prijsgeld van zesduizend euro zullen gebruiken om in 2018 vier openbare colleges en een publieksevenement te organiseren om de gewaarwording en maatschappelijke acceptatie van afasie te vergroten.

afasieprijsHersenletsel treft zo’n130.000 Nederlanders ieder jaar. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert het leven compleet van iedereen. De vereniging Hersenletsel.nl is er voor getroffenen en hun naasten. Het streven is om kennis over en het maatschappelijke begrip voor hersenletsel te vergroten.  Door onbekendheid ontvangt slechts 10% van de Nederlanders, die hersenletsel oploopt, specialistische revalidatie! Met zesduizend leden is Hersenletsel.nl de grootste vereniging voor NAH getroffenen in Nederland.

Ook in de regio Noord-Holland zijn bewustwording en belangenbehartiging speerpunten voor Hersenletsel.nl. De vereniging heeft de Prijsvraagafasie ingevoerd om NAH brede maatschappelijke aandacht te geven. Samen met hoofdsponsor Logoclicks  reikt Hersenletsel.nl Noord-Holland dit jaar een prijs van € 6.000 uit.

Deze Prijsvraagafasie is geen eenmalige actie. Besloten is dit de prijsvraag uit te schrijven in 2018 en volgende jaren. Hersenletsel.nl roept bedrijven, instellingen en organisaties in Noord-Holland op zich te melden als sponsor of als deelnemer.

Logoclicks is de trotse sponsor van de afasiewedstrijd 2017.

Dit is dingesDe film – Dit is… “DINGES!” – is het portret van de prijswinnaars van de Afasieprijs 2017 die is uitgereikt door stichting Hersenletsel.nl, regio Noord Holland.
De twee winnende projecten presenteren onder de naam Dit is…. “DINGES!” een reeks hoorcolleges aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarin zij als ervaringsdeskundige informatie geven voor zowel afasiepatiënten als toekomstige specialisten in het werkveld.

Deze film werd gepresenteerd tijdens de prijsuitreiking in De Balie in Amsterdam op 13 November 2017.

Dit is… “DINGES!” from Roswitha Eshuis on Vimeo.